Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

AED

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 81

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

AED kopen?

Ben je op zoek naar Automatische Externe Defibrillatoren (voor een praktijkinrichting, ambulance, school of kantoor)? Dan ben je bij Vandeputte Medical aan het juiste adres. In ons assortiment zijn er diverse AED’s te vinden. Wij leveren al meer dan 40 jaar producten bij onze klanten en doen dat nog steeds met veel plezier. Bij Vandeputte Medical betaal je geen orderkosten bij je webshop bestellingen!

Een AED is een apparaat dat ervoor kan zorgen dat het hartritme van een persoon die een hartstilstand krijgt, weer op gang komt. Het is daarom dan ook belangrijk dat er altijd een defribilator in de buurt is voor eventuele noodsituaties. Bij VDP Medical hebben we verschillende AED’s die variëren van wandmodellen (zowel binnen als buiten), handzame modellen & draagtassen zodat de AED’s draagzaam zijn, zowel als alle accessoires benodigd om te apparaten optimaal te benutten.

Wat doet een defribilator?

Een defibrillator is een apparaat dat wordt gebruikt om het hart van een persoon opnieuw te starten wanneer deze een hartstilstand ervaart. Met het woord 'hartstilstand' wordt niet altijd bedoeld dat het hart helemaal stil staat. Bij een hartstilstand zijn de hartkamers eigenlijk in een uiterst geprikkelde staat waardoor ze bijna of geen bloed meer kunnen pompen. Het feit dat het hart niet meer samentrekt en geen zuurstof meer rondpompt wordt ook wel ventrikelfibrilleren genoemd. Om het hart weer op ritme te brengen kun je dan gebruik maken van een zogenoemde AED (Automatische Externe Defibrillator).

Wat doet een defibrillator dan precies?

Een AED levert, met behulp van elektroden die op de borst worden geplaatst, elektronishe schokken aan het hart. Deze elektronische schokken zetten het hart even stil zodat het hart daarna weer het 'normale' ritme kan herstellen.

Hoe gebruik je een defribilator?

Iedere AED is uitgerust met twee elektroden die op de borst van het slachtoffer dienen te worden geplakt. Nadat deze elektroden zijn aangebracht, zul je merken dat de AED de huidige status van het hart 'analyseert'. Zo kan het systeem detecteren of er sprake is van ventrikelfibrillatie of van ventrikeltachycardie (ook wel kamertachycardie genoemd. Dit treedt op als de kamers van het hart te snel slaan).

Als er sprake is een van bovenstaande genoemde patronen, zal de AED je adviseren om het hart te defibrilleren. Met het defibrilleren geeft de AED via de elektroden die op de borst zijn geplakt, een elektrische schok die ervoor moet zorgen dat het hartspierweefsel wordt ontladen waardoor het hart weer de mogelijkheid krijgt om in haar 'normale' ritme te gaan kloppen.

Wel moet er goed opgelet worden, niet elke AED is hetzelfde. In de basis doen ze hetzelfde, maar er kunnen verschillen zijn, in de functionaliteit. Zo kunnen onder andere de plaatsen van de pads en het scheermesje verschillen per AED. Het is dan ook ten zeerste aan te raden voor BHV'ers om zich te laten inlichten over de verschillende AED's en de plaatsingen van verschillende benodigdheden. Zo kan er in iedere crisissituatie vlot gehandeld worden.

Verschil in automatische en half-automatische AED's

Er zijn twee soorten automatische externe defibrillatoren of AED's: automatisch en halfautomatisch. Het grote verschil zit in het volgende: Automatische AED's zijn het meest voorkomende type en geven de patiënt een schok zonder dat iemand op een knop hoeft te drukken.

Bij halfautomatische AED's moet iemand op een knop drukken om de schok toe te dienen. Beide typen AED's zijn eenvoudig in gebruik en kunnen levensreddend zijn in een noodsituatie.

AED kopen bij VDP Medical

Bij VDP Medical zijn er zowel automatische en half-automatische AED' beschikbaar in het assortiment. Daarnaast zijn al onze defribilators technisch getest en voldoen ze aan de FDA richtlijnen. Zo weet je zeker dat wat je bij VDP Medical koopt veilig en betrouwbaar is. Wij verkopen meerdere types defibrillators. Zo hebben wij onder andere de defribilators van de merken Zoll, Philips, Defibtech, HeartSine, Cardiac en PhysioControl.

Zoek je naar een defibrillator die je buiten op kunt hangen? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar de AED die goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. De mate waarin een defibrillator tegen verschillende weersomstandigheden kan, wordt uitgedrukt in de IP-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de AED geschikt is tegen de verschillende weersomstandigheden. Om een AED buiten op te hangen, heb je een defibrillator met een minimale IP-waarde van 44 nodig. Wanneer je op zoek bent naar een buitenkast voor het apparaat, is het aan te raden om te gaan voor een buitenkast met een minimale IP-waarde van 55 heeft.

Dus, ben je op zoek naar een defibrillator maar weet je niet exact welke geschikt is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag met deskundig advies!

OMHOOG