Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

AED

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 88

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

AED kopen?

Ben je op zoek naar een AED voor een praktijkinrichting, ambulance, school of kantoor? Dan ben je bij Vandeputte Medical aan het juiste adres. Bij ons vind je verschillende Automatische Externe Defibrillatoren in ons uitgebreide assortiment. Wij leveren al meer dan 40 jaar producten bij onze klant en doen dat nog steeds met veel plezier.


Een AED (automatische externe defibrillator) is een apparaat dat ervoor kan zorgen dat het hartritme van een persoon die een hartstilstand krijgt, weer op gang komt. Het is dan ook belangrijk dat er altijd een defribilator in de buurt is voor eventuele noodsituaties. Bij VandeputteMedical hebben we verschillende AED’s voor zowel binnen als buiten, als ook alle accessoires benodigd om te apparaten optimaal te benutten.

Wat doet een AED?

Een defibrillator is een apparaat dat wordt gebruikt om het hart van een persoon opnieuw te starten wanneer deze een hartstilstand ervaart. Met het woord 'hartstilstand' wordt niet altijd bedoelt dat het hart helemaal stil staat. Bij een hartstilstand is het namelijk vaak zo dat het hart overmatig veel prikkels krijgt waardoor deze niet meer samentrekt (waardoor er geen zuurstof meer kan worden rondgepompt).


Het feit dat het hart niet meer samentrekt en geen zuurstof meer rondpompt wordt ook wel ventrikelfibrilleren genoemd. Omdat het zaak is dat het hart snel weer in een 'juist' patroon wordt gebracht, kun je gebruik maken van een zogenoemde AED (Automatische Externe Defibrillator).


Hoe werkt zo een AED dan precies? Een AED levert, met behulp van electroden die op de borst worden geplaatst, elektronishe schokken aan het hart. Deze elektronische schokken zetten het hart even stil zodat het hart daarna weer haar 'normale' ritme aanneemt.

Hoe gebruik je een automatische externe defibrillator?

,p>Iedere AED is uitgerust met twee electroden die op de borst van het slachtoffer dienen te worden geplakt. Nadat deze electroden zijn aangebracht, zul je merken dat de AED de huidige status van het hart 'analyseert'.


Naar aanleiding van de analyse zal de AED adviseren het hart te defibrileren of door te gaan met reanimatie.


In de basis functioneren alle AED’s hetzelfde, maar er kunnen verschillen zijn in hoe een AED te bedienen. Het is dan ook ten zeerste aan te raden voor BHV'ers om zich te laten inlichten over de verschillende AED's en de plaatsingen van verschillende benodigdheden. Zo kan er in iedere crisissituatie snel gehandeld worden.

Verschil in een automatisch en half-automatische AED

Er zijn twee soorten automatische externe defibrillatoren of AED's: automatisch en halfautomatisch. Het grote verschil zit 'm in het volgende: een automatische AED is het meest voorkomende type en geeft de patiënt een schok zonder dat de BHV’er op een knop hoeft te drukken.

Bij halfautomatische AED’s moet de hulpverlener op een knop drukken om de schok toe te dienen. Beide typen AED's zijn eenvoudig in gebruik en kunnen levensreddend zijn in een noodsituatie.

AED kopen bij Vandeputte Medical

Vanzelfsprekend verkoopt Vandeputte Medical zowel automatische en half-automatische AED's. Daarnaast voldoen al onze AED’s aan de Europese wet- en regelgeving. Zo weet je zeker dat wat je bij Vandeputte Medical koopt veilig en betrouwbaar is.


Wij verkopen meerdere types defibrillators. Zo hebben wij onder andere de defribilators van de merken Zoll, Philips, Defibtech, HeartSine, Cardiac Science en PhysioControl.


Ben je op zoek naar een defibrillator maar weet je niet exact welke AED geschikt is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag aan de juiste AED! We adviseren je zodat je zeker weet dat de juiste apparatuur altijd aanwezig is.

OMHOOG