Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

ECG electroden

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

ECG Elektroden

ECG-elektroden, ook wel bekend als elektrocardiografelektroden, zijn een essentieel instrument in de medische wereld. Ze zijn fundamenteel voor het uitvoeren van een elektrocardiogram (ECG), een levensreddende test die de elektrische activiteit van het hart meet om mogelijke hartproblemen te identificeren.
 
Een ECG is een pijnloze en niet-invasieve procedure die helpt bij het detecteren en diagnosticeren van frequente hartproblemen zoals hartaanvallen, aritmieën en hartfalen. De rol van ECG-elektroden bij deze test kan niet worden onderschat.

Structuur van ECG Elektroden

ECG-elektroden zijn kleine, ronde, meestal zelfklevende elektroden die op de huid rondom het hartgebied worden geplaatst. Ze zijn ontworpen om de elektrische activiteit of signalen van het hart op te vangen en om te zetten in een grafische weergave die artsen helpt bij het beoordelen van de huidige gezondheidstoestand van het hart.
 
De elektroden zijn meestal gemaakt van een geleidende lijm of gel die helpt bij het overbrengen van elektrische impulsen van het lichaam naar de ECG-machine. Ze worden verbonden met het ECG-toestel door middel van draden of kabels, ook wel bekend als 'leads'.

Het belang van kwaliteit van ECG Elektroden

Bij het kiezen van ECG-elektroden voor een ziekenhuis, huisartsenpraktijk of andere medische instelling, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Misschien wel een van de belangrijkste is de kwaliteit van de ECG-elektrode.
 
Een kwaliteitsvolle ECG-elektrode zal accurate, betrouwbare en reproduceerbare resultaten leveren, die essentieel zijn bij het diagnosticeren van een scala aan hartproblemen. Bovendien zal een kwaliteitsvolle ECG-elektrode meestal comfortabeler zijn voor de patiënt, wat kan helpen om stress of angst tijdens de procedure te verlichten.

Verschillende soorten ECG Elektroden

Er zijn verschillende soorten ECG-elektroden beschikbaar, waaronder herbruikbare en wegwerpelektroden. Herbruikbare elektroden worden, zoals de naam al doet vermoeden, na gebruik schoongemaakt en opnieuw gebruikt. Aan de andere kant worden wegwerp elektroden na gebruik weggegooid. Beide typen hebben bepaalde voordelen en de keuze tussen beide kan afhangen van de procedures en voorkeuren bij de betreffende zorginstelling.
 
Daarnaast zijn er ook elektroden die specifiek ontworpen zijn voor kinderen of voor patiënten met een gevoelige huid. De diversiteit van ECG-elektroden betekent dat zorginstellingen de beste elektroden kunnen kiezen, afgestemd op hun behoeften en die van hun patiënten.

OMHOOG