Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

AED electroden

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 18

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

AED Elektroden

Automatische externe defibrillatoren (AED) zijn levensreddende medische apparaten die worden ingezet om hartfuncties te herstellen tijdens levensbedreigende hartritmestoornissen. Een essentieel onderdeel van een AED zijn de elektroden, die het mogelijk maken een elektrische lading van het apparaat naar het menselijk lichaam over te brengen. Zonder het vermogen om een elektrische lading effectief aan het menselijke lichaam te leveren, zou de AED niet in staat zijn om zijn vitale functie uit te voeren. Het is daarom van cruciaal belang dat elektroden correct worden onderhouden en gebruikt om hun effectiviteit te maximaliseren.

Wat zijn AED elektroden? 

Een AED-elektrode is een speciaal type elektrode dat wordt gebruikt om de elektrische stroom van de AED naar de huid van de patiënt te geleiden. Uiteindelijk moet deze stroom het hart bereiken, de hartspiercellen activeren en zodoende een normaal hartritme herstellen. Deze effectiviteit om een charge te geleiden en tegelijkertijd de huid intact te houden, maakt de AED-elektroden essentieel in elke AED-eenheid.

Waar zijn AED elektroden van gemaakt?

AED-elektroden zijn meestal gemaakt van geleidende materialen met een hoge dichtheid om een efficiënte stroomoverdracht te garanderen. Vaak zijn ze bekleed met een kleverige, geleiachtige substantie, die ervoor zorgt dat ze goed op de huid blijven plakken. Dit helpt ook om de impedantie of weerstand tegen elektrische stroom in het lichaam te verminderen, zodat er meer stroom het hart bereikt. De elektroden zijn ook verpakt in een beschermende verpakking om ze vochtvrij en steriel te houden.

Houdbaarheid van de elektroden

Het is van belang op te merken dat AED-elektroden tot een bepaalde vervaldatum meegaan. Net als andere medische benodigdheden moeten ze worden vervangen wanneer ze hun houdbaarheidsdatum bereiken, zelfs als ze niet zijn gebruikt. Dit komt doordat de kleverige substantie op de elektroden kan uitdrogen en minder effectief wordt, wat de prestaties van de AED kan verminderen.

Plaatsing van de elektroden bij gebruik van de AED

De plaatsing van de elektroden is ook cruciaal voor het succes van de defibrillatie. In de meeste gevallen worden de elektroden op de borst van de patiënt geplaatst, een aan de rechterkant van het borstbeen net onder het sleutelbeen en de andere aan de linkerzijde van de borst onder de linkerborst. De exacte plaatsing kan echter variëren, afhankelijk van de specifieke AED en richtlijnen van het medisch team.

De AED zal de patiënt dan zorgvuldig monitoren en als het apparaat een schokbaar ritme detecteert, zal het een geadviseerde schok geven. Deze schok wordt afgeleverd door de elektroden, en de intensiteit van de schok wordt bepaald door de AED op basis van de gegevens die hij ontvangt van de elektroden.

OMHOOG