Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Injectiespuiten & -naalden

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 66

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Injectiespuiten

Injectiespuiten zijn een essentieel onderdeel van de medische wereld, die elke dag in talloze situaties wordt gebruikt. Van het toedienen van medicijnen tot het verzamelen van bloedmonsters, injectiespuiten maken het mogelijk voor artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers om hun patiënten op een veilige en effectieve manier te behandelen. In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van injectiespuiten, hun functies en waarom ze een belangrijke aankoop zijn voor uw medische hulpmiddelen webshop.

Wat zijn injectiespuiten?

Injectiespuiten zijn medische hulpmiddelen die worden gebruikt om vloeistoffen in of uit het lichaam te zuigen. Ze bestaan uit twee hoofdcomponenten: een naald en een cilinder. De cilinder houdt de liquide stof vast die moet worden ingespoten of opgezogen, terwijl de naald gebruikt wordt om door de huid te prikken.

De zuiger van de injectiespuit

Het meest kenmerkende aan de injectienaalden is de zuiger. Deze wordt manueel bediend en laat de gebruiker toe om de vloeistof langzaam in het lichaam van de patiënt te spuiten, of uit het lichaam te trekken. Een nauwkeurige bediening is essentieel om pijn en ongemak voor de patiënt te minimaliseren.

Het belang van injectiespuiten 

Injectiespuiten zijn enorm veelzijdig en worden in verschillende medische praktijken gebruikt. Ze worden gebruikt om bloedmonsters te nemen, medicatie toe te dienen, medische testen uit te voeren, en vaccins aan te brengen. Bovendien maken ze een nauwkeurige dosering van medicijnen mogelijk, wat cruciaal is voor de effectiviteit van de behandeling.

Het belang van injectiespuiten bij diabetesmanagement

In situaties zoals diabetesmanagement zijn insulinespuiten van vitaal belang voor patiënten om hun glucosegehalte onder controle te houden. De juiste injectie spuit kan levensreddend zijn in dergelijke situaties.

Injectiespuiten: Verschillende typen en maten

De verschillende formaten en soorten van injectiespuiten bieden oplossingen voor uiteenlopende medische behoeften. De grootte van de spuit wordt vaak bepaald door het volume van de vloeistof dat moet worden toegediend, waarbij spuiten variëren van 1 ml tot 60 ml en meer. De maat van de naald wordt bepaald door de dikte van de naald, die kan variëren op basis van de behoefte van de patiënt.

Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde injectiespuiten zoals insuline spuiten, tuberculinespuiten en voorgevulde spuiten. Het aanbieden van een divers assortiment van injectiespuiten op uw medische hulpmiddelen webshop biedt klanten een breed scala aan opties.

Kwaliteit en Veiligheid

De kwaliteit van een injectiespuit is van essentieel belang voor de veiligheid van de patiënt. Ze moeten steriel zijn om infecties te voorkomen, gemaakt zijn van duurzame materialen om lekken te voorkomen, en duidelijke markeringen hebben om accuraat meten van medicijnen mogelijk te maken.

OMHOOG