Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Diphoterine ®

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 22

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Diphoterine ® oplossing is ontwikkeld om huid en ogen te spoelen nadat deze in contact zijn gekomen met een corrosieve of irriterende chemicaliën.

Door de Diphoterine ® oplossing in de eerste minuut te gebruiken, voorkomt men langdurig contact van de chemische stof met het weefsel. Hierdoor worden de ernst van het letsel en het risico op blijvende gevolgen beperkt. Zelfs wanneer de Diphoterine ® later wordt gebruikt, beperkt het de verdere ontwikkeling van chemische letsels.

Informatie over Diphoterine ®

De Diphoterine ® oplossing is een veelzijdig product dat op bijna elk chemisch product kan worden toegepast. Het is getest op de 7 typen chemicaliën en in geval van twijfel controleert de fabrikant de effectiviteit van de oplossing voor de desbetreffende chemicaliën.

Wij hebben een groot assortiment Diphoterine ® producten, denk bijvoorbeeld aan de oogdouche, nooddouche, spray & muurstations.

Diphoterine ® in ergonomische verpakking

Omdat de Diphoterine ® oplossing zo doeltreffend is, kan ze in kleine volumes worden verpakt. De ergonomische verpakking maakt een comfortabele en zachte spoeling mogelijk. Zodra zich een chemisch ongeval voordoet, begint de klok te tikken om het slachtoffer te helpen, die snel gespoeld dient te worden.

Diphoterine ® oplossing is gebruiksklaar en praktisch in gebruik

De Diphoterine ® oplossing is gebruiksklaar, zodat het slachtoffer van een chemisch ongeval zo snel mogelijk van eerste hulp kan worden voorzien. De Diphoterine ® oplossing is praktisch in gebruik en levert in vergelijking met water een aanzienlijke tijdwinst op om het slachtoffer van een chemisch ongeval te verzorgen en de getroffen zone te spoelen, in afwachting van de hulpdiensten.

Draagbare Diphoterine ® in spray of spuitbus

Je kunt de Diphoterine ® oplossing spray of spuitbus op het lichaam dragen of aan interventieteams meegeven, zodat een eerste hulp oplossing continu bij de hand is. De veiligheid is dus gegarandeerd, waar je ook bent.

Doeltreffendheid van Diphoterine ®

In de normen voor het spoelen met water wordt het gebruik van lauw water aanbevolen om te voorkomen dat een slachtoffer het spoelen moet staken wegens kou en/of onderkoeling.

Dankzij de doeltreffendheid van de Diphoterine ® oplossing kan er snel worden gehandeld, kort worden gespoeld en voorkomt men het risico dat het spoelen voortijdig moet worden stopgezet.

Door de chemische stof snel van het weefsel te verwijderen, verlicht de Diphoterine ® oplossing de pijn, zodat het slachtoffer – in het geval van contact met de ogen – de ogen kan openen en het spoelen doeltreffender verloopt. Het slachtoffer wordt hierdoor rustiger en de algemene spanning zal afnemen.

Veiligheidsdouches worden per definitie slechts zeer zelden gebruikt op het moment van het ongeval. Door dit beperkte gebruik komt het water stil te staan in de douche en met name in het toevoergedeelte. Het stilstaand water veroorzaakt kalkaanslag, doet de douche en de leidingen roesten en leidt tot bacteriologische verontreiniging, waardoor de douche in geval van nood soms zelfs onbruikbaar is. Dit is des te zorgwekkender wanneer de douche een lange toevoerleiding heeft. Om dergelijke problemen te voorkomen, wordt in de normen aanbevolen om de douches wekelijks in werking te stellen, hetgeen toezicht vereist.

Wat is de houdbaarheid van Diphoterine ®?

De Diphoterine ® oplossing wordt in een steriele omgeving vervaardigd en verpakt en hoeft slechts om de 2 jaar te worden vervangen.

Diphoterine ® verlengt de interventietijd

Bij een chemisch ongeval hebben de betrokken werknemers soms niet de middelen of reflexen om het agressieve product van het slachtoffer te spoelen. Voor een doeltreffende spoeling met water bedraagt de optimale interventietijd slechts 10 seconden. Dankzij de actieve eigenschappen van de Diphoterine ® oplossing wordt deze marge verhoogd tot 1 minuut. Een werknemer die beschikt over de Diphoterine ® oplossing kan dus tijdig ingrijpen om zijn collega te helpen.

Gebruik van Diphoterine ® op oog en huid

Alleen medische hulpmiddelen van klasse II a of hoger mogen op een gewond oog of beschadigde huid worden gebruikt. Na klinisch en toxicologisch onderzoek werd de Diphoterine ® oplossing in deze klasse ingedeeld. In geval van chemisch contact kunt u de Diphoterine ® oplossing meteen gebruiken, zonder dat u eerst hoeft te controleren of het oog of de huid nog in goede staat is. Zo kan bij het toedienen van de eerste hulp kostbare tijd worden bespaard en kan deze hulp ook door niet gespecialiseerd personeel worden verstrekt. De Diphotérine ® oplossing kan altijd en door iedereen worden gebruikt.

OMHOOG