Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Huiddesinfectie

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Huiddesinfectie

In de wereld van de gezondheidszorg is het voorkomen en beheersen van infecties altijd een topprioriteit. Medische huiddesinfectie middelen, of antiseptica, zijn een essentiële component in deze inspanningen. Deze producten zijn ontworpen om ziektekiemen te doden of de groei ervan te remmen, waardoor het risico op infectie wordt verminderd.
 
Huiddesinfectie middelen zijn veelzijdig en worden in een breed scala aan situaties ingezet, van de pre-operatieve huidvoorbereiding van patiënten tot de dagelijkse hygiëne in gezondheidszorginstellingen en woningen. Ze zijn een cruciale factor in het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van zowel patiënten als zorgverleners.

Soorten huiddesinfectie middelen

Er zijn diverse soorten huiddesinfectie middelen beschikbaar, waaronder alcoholhoudende, chloorhexidine gebaseerde en jodiumhoudende producten. Elk type heeft unieke eigenschappen die het meer geschikt maken voor bepaalde toepassingen dan voor andere.
 
Sommige producten zijn breed-spectrum, wat betekent dat ze effectief zijn tegen een breed scala aan micro-organismen, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en andere ziektekiemen. Andere producten zijn meer gespecialiseerd en richten zich op specifieke soorten ziektekiemen.

Gebruik en toepassingen

Medische huiddesinfectie middelen worden in een breed scala aan situaties en omgevingen gebruikt. Ze zijn essentieel in operatiekamers, waar ze gebruikt worden om de huid van zowel patiënt als zorgverlener te desinfecteren voordat er incisies worden gemaakt. In algemene klinische instellingen worden ze gebruikt om handen en huid te reinigen om zo kruisbesmetting te voorkomen.
 
Daarnaast zijn huiddesinfectie middelen ook van cruciaal belang in wondverzorging, waar ze gebruikt worden om te reinigen en om het risico op infecties te minimaliseren. Ze worden tevens ingezet in situaties waar hygiëne van bijzonder belang is, zoals bij de installatie of het onderhoud van intraveneuze lijnen en katheters.

OMHOOG