Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Catheters, sondes & tubes

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 120

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Medische Catheters, Sondes & Tubes

In het brede spectrum van medische apparatuur en benodigdheden, spelen medische catheters, sondes en tubes een integrale rol in de ondersteuning van diagnostische en therapeutische procedures. Het doel van deze medische hulpmiddelen gaat verder dan het bieden van een levenslijn voor patiënten die een operatie ondergaan, zij zijn ook essentieel voor de behandeling en het beheer van chronische aandoeningen.
Het gebruik van medische catheters
 
Een catheter is een lange, dunne buis die kan worden ingebracht in het lichaam om een breed scala aan functies te vervullen. Een veelvoorkomend gebruik is voor de afvoer van lichaamsvloeistoffen zoals urine. Daarnaast kunnen sommige catheters worden gebruikt om medicijnen of oplossingen rechtstreeks in het lichaam toe te dienen, of om diagnostische tests uit te voeren.
 
Er zijn verschillende soorten catheters, elk ontworpen voor een specifieke toepassing. Dit kan variëren van blaascatheters en vasculaire catheters tot dialysecatheters en intraveneuze (IV) catheters. Elk type heeft zijn eigen unieke vereisten voor inbrengen, onderhoud en verwijdering.

De rol van medische sondes

Een medische sonde is een instrument dat is ontworpen om toegang te krijgen tot of een beoordeling uit te voeren van interne organen of weefsels die anders moeilijk te bereiken of te zien zijn. Vaak wordt het instrument gebruikt voor diagnostische doeleinden, bijvoorbeeld om weefselmonsters te nemen voor biopsie. Er zijn verschillende typen sondes beschikbaar, elk ontworpen voor een specifieke routetoegang zoals de neus, de mond of een chirurgisch gecreëerde opening.

Medische tubes en hun functies

Medische tubes zijn zeer veelzijdig en worden gebruikt voor een reeks toepassingen, zoals het uitvoeren van chirurgische procedures, het toedienen van medicijnen en vloeistoffen, en zelfs voor voeding. Tubes kunnen ook worden geplaatst voor lange termijn toepassingen, zoals bij patiënten die langdurige zorg nodig hebben.
 
Enkele gemeenschappelijke soorten medische tubes zijn endotracheale tubes (gebruikt om de luchtwegen tijdens de anesthesie open te houden), voedingstubes (voor directe toediening van voedsel aan de maag of darm) en afvoertubes (ontworpen om overtollige vloeistoffen of gassen uit het lichaam af te voeren).

OMHOOG