Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Monitoren & defibrillatoren

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 34

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Medische monitoren & defibrillatoren

Medische monitoren zijn apparaten die geneeskundige functies kunnen detecteren en registreren. Ze worden vaak gebruikt in intensive care units (ICU's) om precies te monitoren wat er met een patiënt gebeurt. Medische monitoren kunnen verschillende fysiologische parameters zoals hartslag, bloeddruk, temperatuur, ademhaling, bloedzuurstofconcentratie en elektrocardiogram (ECG) meten.

De meeste medische monitoren hebben ook alarmfuncties die ingeschakeld kunnen worden als de meetwaarden buiten de normale range vallen. Sommige moderne ECG-monitoren kunnen ook formulieren analyseren waarmee de arts of verpleegkundigen onmiddellijk levensbedreigende aandoeningen zoals hartritmestoornissen zouden kunnen herkennen.

Door gebruik te maken van door computers gestuurde technologie kan medisch personeel getrouwere informatie over eenvoudige en complexere patiëntenfuncties verzamelen dan mogelijk is bij een handmatig monitoringsysteem. Veel ICU's hebben nu vereenvoudigde bedside monitors die gemakkelijk bedienbaar zijn voor verpleegpersoneel, waardoor ze sneller actief kunnen ingrijpen bij problematische situaties.

Defibrillatoren

Een medische defibrillator is een apparaat dat elektrische schokken gebruikt om de normale functie van het hart te herstellen. De twee meest voorkomende soorten zijn externe en implanteerbare defibrillatoren.

Externe defibrillatoren

Externe defibrillatoren (ook wel bipolaire of 'AED' genoemd) worden op het borstbeen aangebracht om de schok te geven. Ze kunnen door iedereen worden gebruikt, meestal met behulp van duidelijk afgedrukte instructies op de buitenkant van het apparaat. Ze analyseren automatisch het ritmepatroon in het hart en kunnen effectief schokbehandeling toedienen indien nodig.

Implanteerbare defibrillatoren

Implanteerbare defibrillatoren (ook bekend als ICD's) zijn kleine computerchip-achtige apparaten die geïmplanteerd worden in een unieke plaats in de borstholte. Ze detecteren afwijkingen in het ritme van de hartslag en leveren een elektrische stroom naar specifieke delen van het hart wanneer abnormale ritmes worden gedetecteerd. Afhankelijk van hun type variëren ze in grootte, batterijduur en technologisch vermogen.

Bij Vandeputte Medical helpen we je graag aan externe defibrillatoren. Zo hebben wij de meest gangbare AED's in ons assortiment. Ook vind je bij ons "high-end" defibrillatoren speciaal voor gebruik in het ziekenhuis, zoals de Defibrillator en monitor Meducore standaard2.

Heb je advies nodig over het gebruik van een AED, de werking of de levertijd? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Geschikte accessoires voor patiëntmonitoren

Bij Vandeputte Medical hebben we diverse accessoires zoals:

  • ECG-kabels
  • Registratiepapier
  • Elektroden
  • Verschillende sensoren

Deze accessoires zijn gemakkelijk te vinden in onze webshop. Gebruik de filterfuncties om snel en gemakkelijk het juiste materiaal voor je individuele patiëntenbewaking aan te schaffen.

Deskundig advies van Vandeputte Medical voor medische monitoren & defibrillatoren

Ben je op zoek naar professioneel advies over patiëntmonitoren en defibrillatoren? Dan ben je bij Vandeputte Medical aan het juiste adres. Vandeputte Medical is namelijk dé medische groothandel gespecialiseerd in spoedeisende hulpverlening. Heb je vragen over een specifiek product, de werking van bepaalde producten of welke accessoires je moet aanschaffen? Schroom dan niet en laat ons je adviseren.

Wij staan graag voor je klaar en kijken mee met jouw situatie. Wij voorzien je graag van het beste advies en helpen je verder. Contact opnemen kan heel gemakkelijk door bijvoorbeeld een e-mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Natuurlijk kan je ons ook bellen. Telefonisch zijn wij elke dag (behalve in het weekend) bereikbaar van 08:00 tot en met 17:00.

OMHOOG