Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Evacuatie- & draagstoelen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 16

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Draagstoelen

Als het aankomt op mobiliteit in de gezondheidszorg, is flexibiliteit – samen met comfort en veiligheid – van het grootste belang. Of het nu gaat om het vervoer van patiënten binnen een ziekenhuis, of om eerste hulp bij een noodgeval, draagstoelen spelen hierbij een cruciale rol.

Wat is een draagstoel?

Een draagstoel is een medisch hulpmiddel dat speciaal ontworpen is voor het vervoeren van patiënten op een comfortabele en veilige manier. De draagstoel is meestal uitgerust met wielen en remmen, een verstelbare rugleuning en zitvlak, veiligheidsgordels en een ergonomisch ontwerp voor de drager.

Waar worden draagstoelen voor gebruikt?

Draagstoelen worden gebruikt in verschillende gezondheids- en zorgomgevingen. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen voor het verplaatsen van patiënten tussen afdelingen, van patiëntenkamers naar operatiezalen, of van ambulances naar de eerste hulp. Draagstoelen worden ook gebruikt door thuiszorgorganisaties om patiënten meer mobiliteit en onafhankelijkheid te geven bij verplaatsingen naar buiten of andere delen van het huis.

Verschillende typen draagstoelen

Draagstoelen variëren in ontwerp om tegemoet te komen aan verschillende behoeften. Enkele soorten van draagstoelen zijn:

  1. Handmatige draagstoelen: Deze zijn meestal lichtgewicht, opvouwbaar en gemakkelijk te manouvreren. Ze hebben een robuust frame, en zijn gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van de patiënt.
  1. Elektrische draagstoelen: Dit is een draag·stoel die is uitgerust met een accu en een besturingspaneel waarmee patiënten zichzelf kunnen verplaatsen.
  1. Rolstoel draag stoel hybriden: Dit zijn stoelen die kunnen worden omgezet van een normale rolstoel naar een draagstoel, biedt patiënten een grotere mate van flexibiliteit en bewegingsvrijheid.

Het belang van draagstoelen in de gezondheidszorg

Draagstoelen zijn van vitaal belang in de gezondheidszorg vanwege hun capaciteit om veilig en comfortabel de mobiliteit van patiënten te vergroten. Ze kunnen ook de efficiëntie van de gezondheidszorg verbeteren door patiënten soepel te transporteren en het risico op vallen of verdere verwondingen tot een minimum te beperken.

 

We bieden verschillende draagstoelen, waarbij we rekening houden met zowel de behoeften van de patiënt als de zorgverlener. Bekijk onze selectie van draagstoelen om er een te vinden die voldoet aan uw specifieke behoeften zodat u een veilige en comfortabele zorg voor uw patiënten kunt bieden.

OMHOOG