Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Verbandtrommels & accessoires

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 43

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Verbandtrommel

Verbandtrommels, de stille helden binnen de medische sector, zijn essentiële elementen binnen elke medische voorziening. Niet alleen in klinieken of zorginstellingen, maar ook op de werkvloer, in fabrieken, scholen en zelfs in privéhuishoudens dienen ze een cruciale rol in het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Als groothandel in medische artikelen is het essentieel om een breed scala aan verbandtrommels aan te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van verschillende omgevingen.

Het belang van een goed uitgeruste verbandtrommel

Een goed uitgeruste verbandtrommel is de eerste stap in het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en verwondingen. Een snelle reactie kan in veel gevallen verdere schade voorkomen of zelfs levens redden. Het is de taak van een verbandtrommel om de noodzakelijke materialen te bieden aan omstanders, zodat zij direct en effectief kunnen handelen in afwachting van professionele medische hulp. De inhoud van een verbandtrommel is daarom afgestemd op de meest voorkomende letsels, zoals snij- en schaafwonden, kneuzingen, verstuikingen of zelfs kleine brandwonden.

Essentiële inhoud van verbandtrommels

Een standaard verbandtrommel of EHBO koffer bevat doorgaans een selectie van pleisters, gaasjes, verbanden, scharen, pincetten, veiligheidsspelden, handschoenen, ontsmettingsmiddelen en een handleiding voor eerste hulp. Voor specifieke omgevingen kunnen aanvullende items zoals oogspoeling, brandwondengel, een reanimatiemasker of een tourniquet toegevoegd worden. Het is belangrijk dat de inhoud van een verbandtrommel regelmatig geïnspecteerd en aangevuld wordt, zodat bij een noodsituatie alle materialen beschikbaar zijn.

OMHOOG