Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

EHBO brancards

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

EHBO-brancards

EHBO-brancards – de ruggengraat van spoedeisende medische hulp. Als integraal onderdeel van een medische respons in een noodsituatie, zijn deze medische hulpmiddelen een must-have voor ziekenhuizen, ambulances, eerste hulp ploegen, en andere medische instellingen. In dit artikel duiken we dieper in het nut, de soorten en de noodzaak van EHBO-brancards.

Wat zijn EHBO-brancards?

EHBO-brancards, ook vaak aangeduid als stretchers, zijn medische apparaten ontworpen voor het vervoeren en herpositioneren van patiënten die onmiddellijke medische hulp nodig hebben. EHBO-brancards helpen bij het minimaliseren van letsel tijdens het transport en geven medische teams gemakkelijke toegang tot de patiënt om medische procedures uit te voeren.

Soorten EHBO-brancards

Het scala aan EHBO-brancards varieert in functie en ontwerp, afgestemd op verschillende noodsituaties. Enkele soorten zijn:

  1. Opklapbare brancards: Deze zijn gestandaardiseerd, snel en eenvoudig op te zetten voor transport van patiënten. Ze klappen in voor handig opbergen en dragen.
  2. Bugelbrancards: Dit zijn brancards voor zware toepassingen met zwenkwielen die ideaal zijn voor buitenomgevingen en moeilijk terrein. Ze zijn tevens geschikt voor reddingsacties bij ongevallen.
  3. Schepbrancards: Ontworpen voor minimaal ongemak, ze kunnen gemakkelijk onder een patiënt worden 'geschoven' en gesloten voor veilig transport.
  4. Brancards met wielen: Deze bieden een gemakkelijk te manoeuvreren optie en worden vaak gebruikt in ziekenhuis- of kliniekomgevingen.

Waarom zijn EHBO-brancards van vitaal belang?

EHBO-brancards zijn cruciaal voor effectieve medische interventies tijdens noodsituaties. Het feit dat ze patiënten efficiënt, veilig en met gemak kunnen verplaatsen, vermindert de kans op verdere verwondingen en versnelt de medische zorg. Bovendien bieden ze essentiële ondersteuning tijdens medische ingrepen onderweg naar het ziekenhuis.

Investeren in EHBO-brancards van hoge kwaliteit is van essentieel belang voor elk medisch team of zorginstelling om een effectieve respons op noodgevallen te garanderen. In onze webshop bieden we een breed scala aan EHBO-brancards aan, passend bij de verschillende behoeften en budgetten. Onthoud dat de juiste EHBO-brancard levens kan redden, een sleutelrol kan spelen in het bewaken van de gezondheid van een patiënt en bijdraagt aan een efficiënte en succesvolle medische respons. Ontdek vandaag nog ons assortiment!

OMHOOG