Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Reddingsbrancards

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 23

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Reddingsbrancards

Het eerste wat in gedachten komt bij noodgevallen zijn vaak beelden van reddingswerkers die met brancards haasten om slachtoffers naar veiligheid en medische zorg te brengen. Een reddingsbrancard is een medisch hulpmiddel dat op grote schaal wordt gebruikt in pre-ziekenhuissettings, zoals bij ongevallen op de weg, natuurrampen of in andere noodsituaties. Reddingsbrancards spelen een cruciale rol in het verlenen van snelle, veilige en effectieve medische zorg in het veld. Ze helpen bij het minimaliseren van beweging en potentieel verder letsel, terwijl ze medische professionals toestaan om levensreddende zorg toe te passen.

Verschillende soorten reddingsbrancards

Reddingsbrancards zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van het specifieke gebruik en de omgeving. Zie hieronder enkele van de meest voorkomende types:

  1. Conventionele brancards: Dit zijn de meest voorkomende types en worden meestal gebruikt voor het vervoer van patiënten die liggen. Ze hebben een lang, plat oppervlak met wielen aan de onderzijde voor gemakkelijk transport. De brancards zijn uitgerust met riemen om de patiënt veilig te bevestigen tijdens het transport.
  1. Schepbrancards: Deze worden vaak gebruikt om patiënten met ruggenmergletsel of andere ernstige blessures op te tillen en te vervoeren. Ze zijn zo ontworpen dat ze onder het lichaam van de patiënt kunnen worden geschoven zonder de patiënt veel te hoeven bewegen.
  1. Rolbrancards: Dit zijn brancards met wieltjes die gebruikt worden voor het snel vervoeren van patiënten in medische faciliteiten. Ze hebben vaak verstelbare hoofd- en voeteneinden om het comfort van de patiënt te verbeteren.
  1. Brancardstoelen: Dit zijn speciale brancards die gebruikt worden in smalle of moeilijk bereikbare ruimtes. Ze zijn ontworpen om meer op een stoel te lijken en maken het makkelijker om patiënten trappen op of af te vervoeren.
OMHOOG