Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Gehoor

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gehoor

Het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) kan nooit genoeg worden benadrukt, vooral in omgevingen waar gezondheids- en veiligheidsrisico's bestaan. Een veelvoorkomend, maar vaak over het hoofd gezien aspect van PBM's is gehoorbescherming, specifiek oordopjes. Ze spelen een cruciale rol in het beschermen van het gehoor tegen overmatig lawaai, een veelvoorkomend probleem op werkplekken zoals bouwplaatsen, fabrieken en concertzalen.
 
Oordopjes, vaak gemaakt van schuim, siliconen of andere zachte materialen, zijn ontworpen om in het oor te worden ingebracht. Ze dempen het geluid door de geluidsgolven die door het oorkanaal reizen te blokkeren, waardoor het gehoor wordt beschermd tegen mogelijke schade.
 
Er zijn verschillende soorten oordopjes op de markt, waaronder wegwerp- en herbruikbare varianten. Wegwerpoordopjes worden vaak uit schuim vervaardigd en zijn ideaal voor eenmalig of kortdurend gebruik. Herbruikbare oordopjes, meestal gemaakt van siliconen of rubber, zijn duurzamer, gemakkelijker schoon te maken en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt, waardoor ze kosteneffectief zijn.
 
Oordopjes voorzien efficiënte en handige gehoorbescherming, maar het is cruciaal dat ze correct worden gebruikt. Ze moeten diep genoeg in het oor worden geplaatst om effectieve geluidsdemping te bieden, maar niet zo diep dat ze ongemak veroorzaken of schade toebrengen aan het oor. Eveneens, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt of vervangen om hygiënische redenen.
 
Het gebruik van oordopjes als PBM's helpt het risico op gehoorverlies te verminderen, een beroepsziekte die veelvoorkomend is bij mensen die werken in lawaaierige omgevingen. Gehoorverlies kan niet alleen de levenskwaliteit verminderen, maar kan ook een impact hebben op de productiviteit en veiligheid op de werkplek.
 
Bij Vandeputte Medical bieden wij een breed scala aan oordopjes, van wegwerp- tot herbruikbare varianten, allemaal ontworpen voor optimale gehoorbescherming. Met merken die bekend staan om hun kwaliteit en efficiëntie, zijn we er zeker van dat we de solide bescherming kunnen bieden waar u naar zoekt.

OMHOOG