Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Tangen

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Medische tangen

Drie veelgebruikte instrumenten in deze categorie zijn nageltangen, Magill tangen en splintertangen. Deze tangen zijn onontbeerlijk voor professionals binnen de medische wereld en dragen bij aan het leveren van hoogwaardige zorg aan patiënten.

Nageltangen

De nageltang is een veelvuldig gebruikt instrument binnen de podotherapie en andere medische velden waar nagelverzorging en -behandeling belangrijk zijn. Ze zijn specifiek ontworpen om dikke, moeilijke of ingegroeide nagels met precisie te knippen. De kwaliteit van nageltangen is essentieel om een veilige en schone knip te garanderen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd. Het aanbod van verschillende maten en vormen van nageltangen geeft professionals de mogelijkheid om het meest geschikte instrument voor hun patiënten te kiezen.

Magill Tangen

De Magill tang, vernoemd naar de Ierse anesthesist Ivan Magill, is een belangrijk instrument binnen de anesthesiologie en spoedeisende hulp. Dit gebogen instrument helpt bij het positioneren van een endotracheale tube of het verwijderen van vreemde voorwerpen uit de luchtwegen. In noodsituaties waarbij de luchtweg beveiligd moet worden, kan een Magill tang het verschil maken tussen leven en dood. Voor zorginstellingen die te maken hebben met ademhalingsnood is een betrouwbare Magill tang van hoge kwaliteit dus van cruciaal belang.

Splintertangen

Een splintertang is een dunne tang die wordt gebruikt om splinters of andere kleine vreemde voorwerpen uit de huid te verwijderen. Zowel in de huisartspraktijk als op de spoedeisende hulp is het een vaak gebruikt instrument. Een goede splintertang heeft een fijne punt voor maximale nauwkeurigheid, wat van essentieel belang is om de huid zo min mogelijk te beschadigen en het risico op infectie te minimaliseren.

Nageltangen, Magill tangen en splintertangen zijn drie pijlers binnen de medische hulpmiddelen. Hun beschikbaarheid en kwaliteit kunnen de efficiëntie en effectiviteit van medische behandelingen aanzienlijk verbeteren. Door deze essentiële tangen aan te bieden, ondersteunen groothandels in medische artikelen niet alleen de professionals in hun vak, maar dragen ze ook bij aan betere patiëntenzorg.

 

OMHOOG