Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Reflexhamers

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Reflexhamers

Een van de meest iconische hulpmiddelen in de medische praktijk is de reflexhamer, essentieel voor neurologische evaluaties. Deze eenvoudig ogende instrumenten zijn cruciaal voor zorgverleners om peesreflexen te testen, wat kan helpen bij het diagnosticeren van een reeks neurologische aandoeningen.

Het Doel van Reflexhamers

Reflexhamers worden gebruikt om reflexen van de pezen te controleren door zachtjes op de reflexpunten op het lichaam te tikken. De reacties die hieruit voortkomen kunnen indicatoren zijn van neurologische functies. De reflexen helpen artsen bij het bepalen van de integriteit van het centrale en perifere zenuwstelsel.

Gebruik van Reflexhamers

Reflexhamers worden vaak gebruikt in reguliere lichamelijke onderzoeken, maar spelen vooral een cruciale rol in neurologische onderzoeken. Ze kunnen helpen bij het identificeren van beschadigingen aan de ruggenmergbanen of neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose of perifere neuropathie. Daarnaast worden ze soms ingezet bij de evaluatie van patiënten met hoofdletsel of na beroertes om de motorische reacties en zenuwintegriteit te beoordelen.

Reflexhamers zijn een onmisbaar instrument

Reflexhamers zijn een onmisbaar instrument binnen de neurologische diagnostiek. Een uitgebreid assortiment bieden als groothandel betekent dat u medische professionals uitrust met de nodige tools om hun patiënten de beste zorg te bieden. Door kwaliteit en keuze te bieden in deze eenvoudige, maar essentiële hulpmiddelen, positioneert u uw bedrijf als een belangrijke bron voor medische uitrusting en verbruiksartikelen binnen de gezondheidszorg.

 

OMHOOG