Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Defibrillatoren

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Defibrillatoren 

Een defibrillator is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om een abnormaal hartritme te corrigeren of te controleren, wat vaak het resultaat is van een hartaanval. Dit apparaat levert een dosis elektrische energie aan het hart, wat helpt om het normale ritme van het hart te herstellen. Dit proces staat bekend als defibrillatie.

Defibrillatoren zijn een cruciaal onderdeel van de medische wereld en hebben talloze levens gered sinds hun introductie. Met een toenemend aantal mensen die vatbaar zijn voor hartgerelateerde complicaties, vormen defibrillatoren een essentieel onderdeel van de eerstehulpmiddelen die iedereen, of het nu een medisch professional of niet, moet kennen en begrijpen.

Hoe werken defibrillatoren?

Tijdens een hartaanval stopt het hart met het pompen van bloed, wat kan leiden tot onomkeerbare schade. Defibrillatoren kunnen dit proces omkeren door het hart te 'resetten' en het weer normaal te laten kloppen. Hoe sneller de defibrillatie plaatsvindt na een hartaanval, hoe groter de kans op overleving.

Soorten defibrillatoren

Er zijn twee soorten defibrillatoren: handmatig en automatisch (of AED's). Handmatige defibrillatoren worden voornamelijk gebruikt door medische professionals in ziekenhuizen. Ze worden met de hand bediend, waarbij de operator de stroomsterkte en timing van elke schok bepaalt.

Automatische externe defibrillatoren zijn ontworpen voor gebruik door het algemeen publiek. Ze bevatten spraak- of visuele instructies om de gebruiker door elke stap te leiden.

Beide typen defibrillatoren doen in principe hetzelfde: ze detecteren het ritme van het hart en geven, indien nodig, een elektrische schok af om het hartritme terug naar normaal te brengen.

Met onze uitgebreide collectie defibrillatoren, van volautomatische tot semi-automatische modellen, kunt u kiezen wat het best bij uw situatie past. Zelfs als u geen medische professional bent, kunt u met een beetje training een leven redden.

We hebben ook accessoires zoals elektroden, accu's en AED-kasten om uw defibrillator veilig en klaar voor gebruik te houden.

OMHOOG