Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Zuurstofconcentrator M50 5L/min

Artikelnr: 30405021 Merk: GCE Kies je verpakking: STUKS Bekijk alle specificaties 
Op voorraad
SKU
30405021
Login om prijzen te zien

Toevoegen aan bestellijst

De M50 Stationaire zuurstofconcentrator is een compacte en lichte stationaire zuurstofconcentrator. Deze M50 stationaire zuurstofconcentrator levert zuurstof aan patiënten die langdurige zuurstoftherapie (LTOT) nodig hebben. Het maakt gebruik van standaard PSA-technologie om een ​​zuurstofstroom van maximaal 5 liter per minuut te leveren.

Zuurstofconcentrator kopen uit ons assortiment

Wil je een zuurstofconcentrator kopen? De M50 Stationaire zuurstofconcentrator is een compacte en lichte stationaire zuurstofconcentrator. Deze M50 stationaire zuurstofconcentrator levert zuurstof aan patiënten die langdurige zuurstoftherapie (LTOT) nodig hebben. Het maakt gebruik van standaard PSA-technologie om een ​​zuurstofstroom van maximaal 5 liter per minuut te leveren.

De M50 heeft een geïntegreerd zuurstof detectieapparaat voor het bewaken van zuurstof niveaus, en een ´No-Flow´ -alarm om de patiënt te waarschuwen zodra er geen zuurstoftoevoer naar de patiënt is.
De specificaties van deze zuurstofconcentrator:

  • Lichtgewicht - slechts 15,2 kg;
  • Stille werking;
  • Slank en compacte behuizing met handgreep;
  • Instelbaar debiet tot 5 liter per minuut;
  • Voldoet aan de vereisten van de Europese richtlijn medische hulpmiddelen;
  • Twee jaar garantie.

Wat is een zuurstofconcentrator?

Zuurstofconcentrator, ook wel zuurstofapparaat of concentrator genoemd, bieden een doorlopende aanvoer van zuurstof aan patiënten die aanvullende zuurstof nodig hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld patiënten zijn met longaandoeningen zoals longfibrose of COPD. Dit apparaat wordt het meest gebruikt van alle toedieningssystemen voor zuurstof. Een zuurstofconcentrator is zeer betrouwbaar en heeft weinig onderhoud nodig.
Wanneer patiënten een tekort aan zuurstof in het bloed hebben, dan kan benauwdheid of kortademigheid voorkomen. Een zuurstofconcentrator vult het zuurstoftekort aan, waardoor de patiënt minder snel vermoeid raakt en minder benauwd wordt. Een zuurstofconcentrator kan de levensverwachting van een patiënt verhogen.

Zuurstofconcentrator - Hoe werkt het?

De werking van een zuurstofconcentrator is als volgt: Een zuurstofconcentrator zuigt omgevingslucht (21%) op en filtert dan de zuurstof van andere gassen. Door dit filtersysteem wordt de lucht omgezet in bijna 100% pure zuurstof. De patiënt ademt dan deze zuivere zuurstof door een kunststof slang en een neusbril (op zuurstofmasker) in. Mensen die geen gebruik maken van de zuurstofconcentrator, ademenen de normale hoeveelheid zuurstof (21%) in.

Meer informatie over de zuurstofconcentrator?

Wil je een zuurstofconcentrator kopen, bijvoorbeeld de M50 Stationaire zuurstofconcentrator, maar wil je meer informatie voordat je gaat bestellen? Of heb je vragen over de werking van zuurstofconcentrators? Maak gebruik van onze expertise, wij geven je graag meer informatie. Daarbij kunnen wij je helpen met het instellen van de zuurstofconcentrator en het afspraken maken over het preventief onderhoud.

Gegevens

Art.nr. 30405021
Gewicht (kg) 5.00
Kies je verpakking STUKS
Breedte 390 mm
Hoogte 600 mm
Diepte 230 mm
Merk GCE
OMHOOG