Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Verbetering van Patiëntenzorg met de BioCon-900S Blaasscanner

Met de snel voortschrijdende technologie in de gezondheidszorg komt de nadruk steeds meer te liggen op precisie, comfort en veiligheid bij patiëntenzorg. Een van de innovaties die in deze context aandacht verdient, is de BioCon-900S blaasscanner. Verpleegkundigen spelen een cruciale rol bij het implementeren van deze technologie in de dagelijkse praktijk. In dit artikel bespreken we de meerwaarde van de BioCon-900S voor verpleegkundigen in het klinische veld. 

 


Wat is de BioCon-900S? 

De BioCon-900S is een draagbare en niet-invasieve ultrasone meetapparaat dat gebruikt wordt om het urinevolume in de blaas te bepalen. Het apparaat is ontworpen om snel en nauwkeurig de hoeveelheid urine te bepalen zonder onnodig ongemak voor de patiënt. Deze vorm van blaasmeting wordt beschouwd als een aanzienlijke verbetering vergeleken met de traditionele methoden zoals katheterisatie.

Meerwaarde voor de Patiënt: 

  1. Niet-invasief: Het belangrijkste voordeel is het niet-invasieve karakter van de blaasscanner. Voor patiënten betekent dit een vermindering van het risico op infecties en trauma geassocieerd met katheters. 
  2. Comfort: Patiënten ervaren minder ongemak doordat invasieve procedures zoals katheterisatie vermeden kunnen worden.
  3. Privacy: De BioCon-900S respecteert de lichamelijke privacy van patiënten, aangezien er geen noodzaak is voor het blootstellen van intieme lichaamsdelen. 

Meerwaarde voor de Verpleegkundige: 

  1. Efficiëntie: De BioCon-900S is snel en eenvoudig in gebruik, wat tijd bespaart bij het verzamelen van data en zo de efficiëntie van verpleegkundigen verbetert. 
  2. Accuratesse: Het biedt real-time en accurate metingen die essentieel zijn voor het nemen van klinische beslissingen, zoals het bepalen van de noodzaak voor katheterisatie of het volgen van diurese bij patiënten. 
  3. Training en gebruiksgemak: De bediening van de Blaasscanner is relatief eenvoudig aan te leren en heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor verpleegkundigen snel vaardig worden in het gebruik. 

Toepassing in de Praktijk: 

  • Acute zorg: In noodsituaties waarbij snel handelen vereist is, biedt de blaasscanner directe informatie over de blaasvulling, wat helpt bij snelle klinische besluitvorming. 
  • Langdurige zorg: Voor patiënten die onder lange termijnzorg vallen, kan herhaald kathetergebruik leiden tot complicaties. De blaasscanner vermindert de noodzaak voor katheters en daarmee het risico op bijwerkingen. 

Conclusie: 

De BioCon-900S bladderscan biedt een significante meerwaarde voor zowel patiënten als verpleegkundigen, door het verbeteren van de veiligheid en comfort van patiëntenzorg en het verhogen van de efficiëntie in de klinische praktijk.  
Vandeputte Medical adviseert de BioCon-900S blaasscanner voor gebruik binnen de Verpleeg- en Verzorgingshuiszorg. Onze accountmanagers en productspecialisten zijn altijd bereid om vrijblijvend een demonstratie op locatie te verzorgen.  

OMHOOG