Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Reanimatiepoppen

Een professionele reanimatiepop maakt het verschil!

Wanneer iemand een hartstilstand heeft is een goede reanimatie van levensbelang. Bij een kwalitatief goede hartmassage, beademing en het zo snel mogelijk aansluiten van een AED neemt de kans op overleven toe. Dit wordt geleerd tijdens een EHBO-, BHV- of reanimatietraining.
Een goede realistische reanimatiepop is van groot belang voor de kwaliteit van de reanimatietrainingen. Een goede reanimatiepop is de basis van elke training en vormt een belangrijke sleutel tot het succesvol opleiden van hulpverleners en uiteindelijk bij het redden van levens.
Naast het realistisch trainen is het onderhouden, het schoonmaken en het vervangen van de longen en gezichten een belangrijk item geworden.

Reanimatiepop kopen

Wil je een nieuwe reanimatiepop kopen, of uitbreiding van je reanimatie poppen familie dan ben je Bij Vandeputte Medical aan het juiste adres. Al jaren zijn wij de expert van de Ambu en Laerdal reanimatie & verslikkingpoppen. Beide merken bieden oefenpoppen van top kwaliteit die levensecht lijken. Daarbij voldoen ze aan alle richtlijnen.

Bekijk hier ons volledige aanbod oefen- en reanimatie poppen en plaats een bestelling.

Er zijn veel verschillende reanimatie poppen, allemaal met hun eigen specificaties. Advies nodig? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Kinder- en Baby reanimatiepop

Reanimeren is in sommige situaties noodzakelijk. Het kan ook gebeuren dat een kind of zelfs een baby gereanimeerd moet worden. Gelukkig komt kinderreanimatie minder vaak voor, maar toch is het goed op elke situatie voorbereid te zijn.
Trainen voor een kinder- of babyreanimatie is dus van levensbelang. Dit doe je op een kinder reanimatiepop of baby reanimatiepop.

Poppendokter

Onze ervaren, getrainde en gecertificeerde monteurs zorgen graag voor uw oefenpop!
Naast je eigen bijdrage aan het onderhoud van de pop, adviseren wij om de reanimatiepop 1 keer per jaar door onze poppendokter te laten keuren en onderhouden. Tijdens de onderhoudsbeurt inspecteert de poppendokter de algemene staat en veiligheid van de pop, wordt zowel de binnen- als buitenkant grondig gereinigd, worden slijtage gevoelige onderdelen vervangen volgens het onderhoudsschema en voeren we een functionele test volgens de specificaties van de fabrikant uit.

Wil je je geen zorgen meer maken? Sluit dan een onderhoudscontract af. Wij nemen je oefenpop op in ons onderhoudssysteem en nemen contact met je op als de pop aan onderhoud toe is

Neem contact op!

Onderhoud & Hygiëne

Met alleen een reanimatie pop ben je er nog niet. Onderhoud van de oefenpop en hygiëne tijdens en na de training zijn van belang bij de levensduur van de oefenpop. Onze poppendokter zorgt voor het onderhoud, hygiënisch trainen is de verantwoordelijkheid van de trainer & cursisten.

Hygiëne reanimatiepop

Tijdens een reanimatietraining zijn er vaak meerdere cursisten die gebruik maken van dezelfde oefenpop. Om overdracht van mogelijke ziektekiemen te voorkomen is het van belang een aantal hygiëne regels in acht te nemen;

  • Iedere cursist gebruikt een eigen gelaatsmasker
  • Iedere cursist gebruikt een eigen long of luchtzakje
  • Gebruik een beschermingsdoekje, zoals de

Na een training is het van belang dat gezichtshuiden grondig gereinigd worden (de vaatwasser is hiervoor een goede optie) en dat luchtzakjes voor eenmalig gebruik worden weggegooid. Deze regels dragen niet alleen bij aan hygiëne, maar ook aan de levensduur van de pop

 

Wanneer gebruik je een reanimatiepop?

Wanneer iemand een hartstilstand heeft, kan een reanimatie van levensbelang zijn. De kans op overleven is afhankelijk van de kwaliteit van een reanimatie. Via een EHBO- of BHV-training kun je de juiste reanimatietechnieken leren. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een reanimatiepop tijdens deze trainingen. Met een reanimatiepop kan de situatie zo goed mogelijk nagebootst worden.

Wat is een reanimatiepop?

De basis van veel levensreddende acties is een reanimatiepop. Dit is een hulpmiddel waarmee cursisten leren om reanimaties op echte mensen te geven. Een reanimatiepop heeft dezelfde verhoudingen als een mens en geef ook dezelfde borstweerstand. Hulpverleners kunnen dus hun reanimatievaardigheden leren of verbeteren met een reanimatiepop.

Bestel nu jouw oefenpop

Een levensechte reanimatiepop van topkwaliteit is essentieel om reanimatietechnieken op de juiste manier te leren. Een reanimatiepop kun je gebruiken bij een EHBO- of BHV-cursus om zo cursisten alle kneepjes van het reanimeren te leren. Vandeputte Medical kan zowel een Ambu reanimatiepop als een Laerdal reanimatiepop leveren. Dit zijn beide vooraanstaande merken met gebruiksvriendelijke poppen die voldoen aan de richtlijnen. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment gerelateerde producten, zoals luchtzakjes, gelaatsmaskers en transporttassen.

Ambu reanimatiepop

Ambu is een expert op het gebied van reanimatiepoppen en andere reanimatie gerelateerde producten. De Ambu reanimatiepop is een levensechte en gebruiksvriendelijke pop van hoge kwaliteit. In ons assortiment hebben wij verschillende Ambu reanimatiepoppen. In elke situatie kan een andere pop van essentiële waarde zijn. Zo is de oefenpop Ambu Man Basic Torso goed om te gebruiken tijdens BLS training. Het geeft een realistisch beeld van een reanimatie door de “kijk-luister-voel” elementen. Verder verkopen we de oefenpop Ambu Junior, waarmee je kunt oefenen om een kind te reanimeren. Deze pop heeft het uiterlijk van een 3-jarig kind en is 86 cm. lang.

Laerdal reanimatiepop

Ook de Laerdal reanimatiepop is gebruiksvriendelijk en heeft realistische kenmerken. De poppen van Laerdal zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. We verkopen onder andere de Resusci Anne reanimatiepop en de First Aid oefenpop Resusci Baby. De Resusci Anne reanimatiepop heeft de verhoudingen van een volwassenen en is dus perfect om reanimaties bij volwassenen te oefenen. Deze EHBO pop is een bovenlichaam zonder armen of benen en wordt geleverd in een draagtas met kleding en accessoires. De First Aid oefenpop Resusci Baby is een niet-elektronische reanimatiepop. Deze pop wordt gebruikt om de reanimatievaardigheden bij een baby te trainen. Deze Resusci Baby heeft een robuuste compressie- en ventilatiesysteem.


Gecertificeerd partner van:     

OMHOOG