Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Brandwonden

Brandwonden zijn verschrikkelijk; ze zijn pijnlijk en ze kunnen in korte tijd blijvende schade veroorzaken. Zaak dus om alle risico’s in kaart te brengen en ongelukken te voorkomen, maar dan is er toch opeens de brandwond of de brandblaar. Snel, adequaat handelen en een goede brandwondenverzorging is dan van levensbelang. Stel dus vooral je BHV materialen goed af op de risico’s van je bedrijf.

 

Thermisch of chemisch?

Thermische en chemische brandwonden verschillen zo dat ze beide een andere aanpak vereisen.
Thermische brandwonden ontstaan door hitte of elektriciteit van buitenaf die vervolgens in de huid doorzet. Deze vorm van brandwonden dient behandeld te worden middels koeling.
Chemische brandwonden daarentegen ontstaan bij aanraking van de huid met een zuur, loog, oxidant of andere bijtende stof. Het verbrandingsproces houdt aan zolang het contact met de stof blijft bestaan. Bij chemische brandwonden is het dus van belang de chemische stof te neutraliseren.

Vandeputte Medical werkt samen met twee leveranciers die zich gespecialiseerd hebben in beide type brandwonden; Burnshield® voor thermische brandwonden en Prevor voor chemische brandwonden.

 

Burnshield®


Burnshield hydrogel is een veilige, efficiënte en volwaardige koelmethode die – zo is wetenschappelijk bewezen – hetzelfde effect heeft als lauw water. Burnshield hydrogel bestaat uit 96% water en 4% conserveringsmiddelen, met als belangrijkste werkzame stof Melaleuca Alternifolia, beter bekend als Tea Tree Oil. Deze etherische olie werkt ontsmettend, bacterie dodend, voorkomt littekenweefsel en heeft een licht pijnstillende werking.

De voordelen van Burnshield:
 
 • Geschikt voor alle brandwonden, inclusief 3e graads en open wonden.
 • Koelt alléén de wond, zonder onderkoelingsgevaar.
 • Makkelijk toepasbaar.
 • Steriel & antibacterieel.
 • Ph-neutraal en hypoallergeen.
 • Hecht niet aan de wond.
 • Kan 12-24 uur werkzaam blijven.

Klik hier voor ons volledige assortiment Burnshield artikelen.
Meer info over Burnshield
 
 
 

Prevor


De Franse fabrikant Prevor heeft een aantal oplossingen voor incidenten met chemische stoffen. De Diphoterine® oplossing spoelt het huidoppervlak en roept gelijktijdig de penetratie van de chemische stof een halt toe. Deze oplossing kan gebruikt worden bij incidenten met alle denkbare chemische stoffen. Daarnaast is er de Hexafluorine® oplossing, specifiek voor incidenten met stoffen die fluoride bevatten, zoals waterstoffluoride (HF). Prevor levert verder ook zogenoemde ‘absorbents’, deze kunnen gebruikt worden bij het opruimen/schoonmaken van oppervlaktes anders dan de huid.

De voordelen van de Prevor producten:
 
 • Geschikt bij incidenten met bijtende stoffen zoals zuren en basen en irriterende stoffen als oplosmiddelen.
 • Spoelt oppervlakkig én inwendig.
 • Snel & doeltreffend.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Véél betere resultaten dan met traditionele spoelmiddelen (kraanwater, zoutoplossing).

Klik hier voor ons volledige assortiment Prevor artikelen.
 
Prevor artikelen
OMHOOG