Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Ferno

Ferno is wereldwijd marktleider in oplossingen voor hulpverleners in de spoedeisende zorg buiten ziekenhuizen, zoals gebruikt worden door ambulancediensten, brandweer, politie, industriële bedrijfshulpverlening en defensie. Ferno bedient meer dan 100 landen en heeft hiervoor strategische partners geselecteerd. Voor de Benelux is dit Vandeputte Medical die door exact de eisen en wensen van de lokale (zorg) hulpverleners te kennen de juiste Ferno producten en diensten kan adviseren en aanbieden.
Van baanbrekend gebruik van aluminium slangen, het creëren van het revolutionaire Model 30 X-Frame Cot tot het innoveren van de transformatieve technologie van iNTRAXX®, FERNO heeft de weg geëffend voor betere, veiligere en efficiëntere zorg. Elke EMT of paramedicus die een patiënt heeft vervoerd, is een product tegengekomen dat is afgeleid van de innovaties van FERNO, die teruggaan tot 1945. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de oprichters, Elroy Bourgraf en Dick Ferneau. 


The Washington Mortuary Supply Company, 1955

In 1924 richtte William (Bill) E. Klever The Washington Mortuary Supply Company op in Washington Court House, Ohio. Bill Klever en Dick Ferneau werkten samen tot de dood van Bill in 1947 en bouwden het bedrijf op. Dick bleef bij het bedrijf, ontwierp producten, kocht materialen aan en leidde de fabriek tot 21 juni 1955. In juli 1955 begon Dick zijn eigen bedrijf en noemde het Ferno. Hij huurde een gebouw in Staunton, Ohio, zeven mijl (11 km) van Washington Court House, en huurde personeel in dat ervaring had met het maken van patronen en het bewerken van technische componenten. Ferno Manufacturing was actief.


One-Man Mortuary Cot, 1958

Burt Weil leverde een fundamentele bijdrage aan Ferno Manufacturing door het ontwerpen en maken van een eenmans-mortuariumbrancard. Deze brancard was een groot succes, waardoor Ferno Manufacturing op zoek ging naar nieuwe en grotere bedrijfsfaciliteiten. De fabriek werd in april 1956 verplaatst naar Circleville, Ohio. Destijds werd Dick Fernau door Burt Weil voorgesteld aan Elroy Bourgraf. De jonge Bourgraf, onlangs ontslagen uit militaire dienst en met een universitair diploma, had een goed zakelijk inzicht en enige ervaring op de Amerikaanse markt voor mortuarium benodigdheden.


Tijdens hun eerste ontmoeting waren Dick Ferneau en Elroy Bourgraf het erover eens dat ze een goed team vormden en dat Ferno Manufacturing een veelbelovende toekomst had. Datzelfde jaar werd Elroy Bourgraf een volwaardige partner. In juni 1957 kochten ze samen een gebouw en verhuisden ze de productie naar Greenfield, Ohio. Het bedrijf groeide snel en overtrof zijn concurrenten: Boomgardner Manufacturing Company uit Cleveland en Washington Mortuary Supply Company, eigendom van mevrouw Klever. In 1961 besloot mevrouw Klever de Washington Mortuary Supply Company te verkopen aan Dick Ferneau en Elroy Bourgraf.


Ferno Washington, Inc, 1963

Dick Ferneau en Elroy Bourgraf besloten tot het combineren van de namen van Washington Mortuary (deze bestond al sinds 1924) en Ferno Manufacturing. Ferno Washington, Inc. werd geboren in 1963. In 1972 vond Elroy een uitstekende locatie met voldoende ruimte om uit te breiden, De Clinton County Air Force Base in Wilmington, Ohio, werd het huis van Ferno Washington, Inc. en zijn 180 medewerkers. Altijd op zoek naar andere markten om in te investeren kocht Ferno Washington de gezondheidsdivisie van Market Forge in 1983. De Ferno Market Forge werd opgericht in Boston, Massachusetts, terwijl de Ferno Ille divisie was gelegen in Williamsport, Pennsylvania. Na het toevoegen van 6.500 vierkante meter aan de Williamsport faciliteit, werd hier de Ferno Market Forge afdeling naartoe verplaatst in 1985.Ferno Today

Vandaag de dag bekend als Ferno, dragen zij dezelfde toewijding en aandacht op aan de producten, de klanten, en de betrokkenheid van hun medewerkers die zij hebben sinds 1955. Dit zijn de fundamenten voor de hoge kwaliteit en professionaliteit waar Ferno bekend om staat. Professionaliteit is de hoeksteen van hun werk, het garanderen van een maximale inspanning in de hele organisatie, zodat de beste resultaten worden bereikt, ongeacht de inzet. Ferno zal innovaties blijven aanbieden en betrouwbare producten tijdig blijven leveren, en toegewijd blijven aan de kwaliteit en en klanttevredenheid. Het bedrijf is gebouwd op de kwaliteit van de medewerkers, gemotiveerd door de erkenning van hun professionaliteit, waarvan teamwork en werksfeer de onderliggende kracht van Ferno vertegenwoordigen. De Ferno organisatie strekt zich uit over de gehele Verenigde Staten en in het buitenland, maar het streven naar professionaliteit en de geloofwaardigheid is het zelfde op elke locatie.

OMHOOG