Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Voorraadbeheer met TWYN

Volledige ontzorging voor ambulance diensten

TWYN, Trust What You Need, staat voor volledige ontzorging op het gebied van magazijnbeheer. De logistiek medewerkers van Vandeputte Medical komen periodiek langs op alle ambulanceposten om de voorraden van verbruiks- en gebruiksartikelen te tellen, te bestellen en aan te vullen. De zorgmedewerkers op de posten hoeven hier zelf helemaal niets meer aan te doen en kunnen zich concentreren op hun primaire taken; het verlenen van spoedeisende hulp en het uitvoeren van de geplande transporten.


Hoe werkt het?

Afhankelijk van de grootte van de voorraadkasten, de beschikbare ruimte in de magazijnen en het gebruik wordt in overleg met de ambulancedienst de frequentie van het inventariseren en aanvullen bepaald.

Per voorraadlocatie worden periodiek alle artikelen geteld en gecontroleerd op de houdbaarheidstermijn en de verpakking. Artikelen die niet meer voldoen aan de, van te voren overeengekomen, eisen worden afgekeurd en verzameld. Na het tellen wordt op basis van de vooraf afgesproken minimale hoeveelheden het bestelvoorstel gemaakt. Na goedkeuring wordt de bestelling verwerkt en staat deze altijd de dag na het tellen klaar voor uitlevering. Het gebruik en verbruik wordt per post inzichtelijk gemaakt in de managementrapportage.

Als in het geval van een calamiteit een tekort dreigt op specifieke producten wordt dit product gewoon tussentijds bijbesteld in de webshop. In onze webshop hebben wij het assortiment van de ambulancedienst in een overzichtelijke bestellijst beschikbaar. Deze wordt zichtbaar na het inloggen op jouw account.

MDR

De Europese Medical Device Regulation (MDR) stelt het verplicht dat alle stappen in het proces tussen fabrikant en eindgebruiker van klass 3 en 2B artikelen worden geregistreerd in de Eudamed database. Bij het uitbesteden van het voorraadbeheer zorgt Vandeputte Medical dat je hier geen omkijken meer naar hebt. Wij registreren de verkoop van het artikel per ambulancepost en registreren dit in de database. Een ambulancepost wordt gezien als eindgebruiker en daardoor hoef jij hier verder niets meer voor te doen.

voorraadbeheer

De voordelen:

  • Ontlast medewerkers
  • Altijd voldoende voorraad
  • Dynamisch voorraadbeheer
  • Voorkomt overschotten en onnodige verspilling
  • Lagere kosten
  • MDR compliant
  • Volledig inzicht in verbruik

Interesse?

Neem contact met ons op en we nemen graag de mogelijkheden met je door!

OMHOOG