Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

(R)evolution duurzame verbandtrommels

Daar wordt iedereen beter van.

Milieu bewust, sociaal en circulair; dat zijn de nieuwe (R)evolution verbandtrommels

De (R)evolution verbandtrommel lijn bestaat inmiddels al een aantal jaar en is bij velen bekend. De nieuwste ontwikkeling in deze lijn is de duurzame variant van de verbandtrommel. In deze tijd zijn we ons allemaal bewust van onze footprint en wat we op de wereld achterlaten. Een verbandtrommel bevat meerdere elementen die een flinke impact hebben op “iedereen”. De duurzame (R)evolution verbandtrommel verlaagt die impact, zodat “iedereen” er beter van wordt.

Steun het goede doel met de aanschaf van een verbandtrommel

Met de aanschaf van een duurzame verbandtrommel kun je het goede doel steunen. De materialen die je normaal weg zou gooien bij het wisselen van de inhoud, stuur je aan ons retour en wij zorgen dat deze bij een missiepost ziekenhuis in Tanzania terechtkomen.

Daar wordt iedereen beter van!

Materiaal

Voor de nieuwe (R)evolution duurzame verbandtrommels is er bewust gekeken naar de materialen. De nieuwe trommels zijn gemaakt van FSC gecertificeerd karton, de stickers op de trommels van PEFC gecertificeerd papier. Dit garandeert dat het materiaal op een eerlijke wijze verkregen is.
Dit betekent ook dat de (R)evolution duurzame verbandtrommels na gebruik bij het oud papier weggegooid kunnen worden.

Inhoud

De inhoud van een verbandtrommel moet voldoen aan bepaalde eisen & richtlijnen. Samen met onze leveranciers kijken wij naar de mogelijkheden om binnen deze eisen & richtlijnen de producten te verduurzamen. Zo verpakt een van de grootste leveranciers van artikelen in onze verbandtrommels - Noba - alle materialen al in gerecycled plastic.

Sociale Werkplaats

Het in elkaar zetten van de duurzame verbandtrommels wordt gedaan door de werknemers van WerkwIJSS; het leerwerkbedrijf van de gemeente Nieuwegein. Hier werken mensen die zelf moeilijk aan een reguliere betaalde baan kunnen komen. Bij WerkwIJSS zijn er verschillende werkvormen mogelijk, waarbij de werknermers naar vermogen worden ingezet.

OMHOOG