Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Webinar Bestrijding en hoe te handelen bij chemische brandwonden

Webinar chemische brandwonden

Op dinsdag 18 mei 2021 gaven wij een webinar over de bestrijding van chemische wonden. Deze is beoordeeld met gemiddeld een 8,3. Wil je dit webinar terugkijken? Vul dan het formulier hiernaast in en ontvang het webinar gratis in jouw mailbox.

Informatie webinar

De impact van ongelukken met agressieve chemische stoffen is zowel voor direct en indirect betrokken medewerkers als voor het bedrijf erg groot. De pijn en de schade aan huid en ogen kan enorm zijn en met regelmaat zijn slachtoffers lang uit de roulatie en levenslang getekend. Ondanks alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen hebben in Nederland de afgelopen 5 jaar nog altijd 6 op de 10 bedrijven incidenten gehad met chemische stoffen en dus heeft het zin om naast preventieve ook de juiste curatieve maatregelen te treffen.

Om op dit gebied de juiste afwegingen te kunnen maken is het van belang om de laatste stand van zaken met betrekking tot onderzoek en de toepassingsmogelijkheden van producten te kennen.

Met het webinar ben je in 1 uur tijd weer volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken in de medische wereld en op het gebied van BHV en EHBO.

Sprekers

Maarten de Witte heeft zich binnen Vandeputte Medical gespecialiseerd op het gebied van chemische incidenten. Een incident met een chemisch middel kan desastreuze gevolgen hebben. Door het geven van trainingen over deze gevolgen en het juiste gebruik van de Prevor producten, hoopt Maarten de impact van een chemisch incident substantieel te verkleinen.

Jozef Verbelen is Verpleegkundig Specialist Brandwondenzorg verbonden aan het brandwondencentrum UZ Gent, België. Dhr. Verbelen heeft al ruim 9 jaar ervaring in het behandelen van slachtoffers van chemische brandwonden met het spoelmiddel Diphoterine®.
Tijdens het webinar zal Mr. Verbelen zijn ervaringen en onderzoek met betrekking tot de eerste hulp na een chemisch incident delen. Ook zal hij je informeren over de spoeloplossingen die hij in zijn ziekenhuis gebruikt.

Programma

  • Hoe werken chemicaliën?
  • Wat te doen bij een incident met chemicaliën?
  • Ervaringen van Dhr. Jozef Verbelen, zorgcoordinator/wetenschappelijk medewerker brandwondencentrum UZ Gent
  • Vragen
Vraag nu het webinar gratis aan via het formulier op deze pagina en ontvang een opname in jouw mailbox.

OMHOOG