Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Het Oranje Kruis Competentierayon

Als instructeur eerste hulp is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkeling op het gebied van eerste hulp en moet je je competenties onderhouden. Het Oranje Kruis werkt sinds 2011 met een accreditatiesysteem voor alle instructeurs eerste hulp, om zo het niveau van eerste hulp onderwijs op peil te houden. Als erkend rayon van Het Oranje Kruis verzorgt CBI/Vandeputte Medical jaarlijks verschillende bij- en nascholingstrainingen.

Competentierayon CBI/Vandeputte Medical

De afkorting CBI staat voor Competentie Bijeenkomst Instructeurs. Sinds 2006 is het CBI een erkend rayon voor de her-certificering van de instructeurs eerste hulp. Sinds die tijd zijn wij officieel erkend competentierayon en staat bij Het Oranje Kruis geregistreerd onder de naam CR026 CBI/Vandeputte Medical. Door onze bij- en nascholingen te volgen verdien je accreditatiepunten en worden competenties afgenomen, welke nodig zijn om het diploma instructeur eerste hulp uiteindelijk te kunnen verlengen. De bij- en nascholingen zijn interactief en bieden interessante programma's, waarbij theorie en praktijk zich afwisselen. We organiseren bij- en nascholingen waar je echt iets aan hebt. Daarbij maken we graag gebruik van jouw ervaringen, kennis en kunde.

Ons motto: Je bent van harte welkom als je bereid bent om niet alleen iets te komen halen, maar ook om te komen brengen!

 

Wat verzorgt het CBI?

CBI biedt een competentieprogramma met diverse onderwerpen die worden gewaardeerd met punten. Op basis van het aantal behaalde punten worden de certificaten van de eerste hulp instructeurs verlengd. Door het volgen van verwante nascholing zoals eerste hulp aan kinderen, eerste hulp bij sportletsels en eerste hulp bij wandelletsel (bijscholing) bij het CBI, zijn punten te behalen die ook worden bijgeschreven in het accreditatiesysteem van Het Oranje Kruis; PE-Online. Naast het behalen van 28 punten per 2 jaar moet je als instructeur ook 1 keer per 2 jaar aantonen dat jouw didactiek nog op peil is. Dit kan door een les te geven, waarbij de eerste hulp instructievaardigheden beoordeeld worden door het rayon. Een CBI bijscholingsdag kan maximaal 14 accreditatie punten per dag opleveren.

Kosten, deelname & locaties bij- en nascholingen

De trainingslocaties zijn:

  • Trainingsruimte Vandeputte Medical - Galvanibaan 1 | 3439 MG Nieuwegein
  • Buurthuis Buddingehof - Dijkhuizen 66 | 7961 AM Ruinerwold
Onderdeel CBI leden Niet-CBI leden Toelichting
Reguliere bij- en/of nascholing €195.00 €208.00

Incl. scholings- en registratiekosten in PE-online, koffie/thee, lunch. 
Excl. Het Oranje Kruis her-certificeringskosten.

EHAK of EHBS (halve dag) €108.00    
EHAK en EHBS (1 volledige dag) €185.00    
Lidmaatschap CBI gratis    

 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en tikfouten.

OMHOOG