NL | FR
NL: Bel 030 600 50 50
BE: Bel 03 336 96 00
Hoofdmenu
Home
BHV & EHBO
Hulpdiensten
Overheden
Producten
Workshops
Info
Contact
Vacatures
Over ons
Kwaliteit
Technische Dienst
Leveranciers
Leveringsvoorwaarden
Blog
Geplaatst op 19.8.2013 door
Een blusdeken is een deken van onbrandbaar of moeilijk brandbaar materiaal die u over een beginnende kleine brand kunt leggen om deze te blussen. Doordat de deken de zuurstof ontneemt van de vuurhaard, dooft het vuur. Dit blusmiddel is geschikt voor kleine vloeistofbranden, personen die in brand staan, bij een vlam in de pan (als een deksel niet voorhanden is), of als de frituurpan in brand vliegt.
 

 Zo gebruikt u een blusdeken

Pak de blusdeken bij de hoeken vast, draai de deken gedeeltelijk om uw handen (zodat u uw handen niet verwondt) en leg deze op de brandhaard of over de brandende kleding, of wikkel de deken om het slachtoffer. Trek de deken goed dicht bij de hals, zodat de vlammen niet bij het gezicht kunnen komen! Als u de deken gebruikt bij een vloeistofbrand, moet u de deken minimaal een half uur laten liggen. Door het optillen van de deken kan zuurstof bij de vloeistof komen, als de temperatuur van de vloeistof hoog genoeg is kan de vloeistof weer ontbranden. *(bron: wwww.veiligheid.nl)  

Wij hebben meerdere blusdkekens in ons assortiment. De 29587 is een deken van 120 x 180cm en de 29588 is een grotere variant van 180 x 180cm.
 
Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopmedewerkers.
Geplaatst in: Blusdeken

Privacy | Disclaimer/Leveringsvoorwaarden | @ Copyright 2013 Vandeputte Medical All rights reserved