NL | FR
NL: Bel 030 600 50 50
BE: Bel 03 336 96 00
Hoofdmenu
Home
BHV & EHBO
Hulpdiensten
Overheden
Producten
Workshops
Info
Contact
Over ons
Kwaliteit
Technische Dienst
Leveranciers
Leveringsvoorwaarden
Blog
Geplaatst op 26.4.2016 door
Pim de Ruijter sprak tijdens het CBI seminar over zijn boek “Gevorderde Eerste Hulp”, waarbij hij duidelijk onderscheid maakt in eerste hulp op passantenniveau, gevorderde eerste hulp en georganiseerde eerste hulp. Ook de nieuwe Nederlandse richtlijnen Eerste Hulp 2016 werden door Pim aangehaald. Er ontstond een interessante groepsdiscussie over het hoe en waarom. Wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen ? Er is eenduidigheid in het lesmateriaal gekomen van Het Oranje Kruis, Rode Kruis en NIBHV. En de nieuwe inzichten zijn gebaseerd op “evidence based” handelen. 

Pim sprak ook over verandering. Het wordt tijd voor “moderne” eerste hulp. Er zijn duidelijk verschillen in: passantenhulpverlening, georganiseerde hulpverlening, evenementenhulpverlening en bedrijfshulpverlening. 

De context bepaalt het niveau van de hulpverlener en wat er van de hulpverlener verwacht mag worden. Hoe herken je tegenwoordig de hulpverlener ? En wat zegt die kleding dan over hetgeen je mag verwachten ? Eenduidigheid in kleding is ook van harte welkom. Er is gesproken over het maatschappelijk belang. Je mag betrouwbare en veilige eerste hulp verwachten die aansluit op de hulpverleningsketen, die letsel en schade beperkt en de reguliere zorgcapaciteit ontlast. 

Een voorbeeld: georganiseerde hulpverlening vraagt om samenwerken, andere vaardigheden en competenties, andere hulpvragen en andere logistiek. 

Pim’s visie op de toekomst: het nieuwe leren = actief leren door discussies, praktijkgericht handelen en door de stof uit te leggen aan anderen. Hierbij kan E-learning een sterk ondersteunend middel zijn.Ter afsluiting schetst hij het beeld van de hulpverlener die straks zijn herhaling en verdieping op modulair gebied gaat volgen. Wellicht is dat de toekomst ? 

Nog even over het boek Gevorderde Eerste Hulp
Auteur: Pim de Ruijter
Uitgever: EduPlaza· 

Gevorderde Eerste Hulp is een moderne uitgave die voorziet in de vraag van veel eerstehulpverleners naar een actueel verdiepingsboek. Deze uitgave biedt verdieping in bestaande thema's en verbreding met nieuwe onderwerpen. 

Het boek is gebaseerd op de ABCDE-methodiek en geeft daarmee de eerstehulpverlener en bedrijfshulpverlener een gestructureerde methode voor de benadering van (ongeval)slachtoffers. Er is ruimschoots aandacht voor onwel wordingen en ongevallen. Voor de evenementenhulpverlener zijn er vele waardevolle tips over de inzet op evenementen en omgang met slachtoffers die alcohol en drugs gebruikt hebben.

De Eerste Hulp sluit met dit boek nog beter aan op de professionele hulpverlening.
Geplaatst in: Oranje Kruis
Geplaatst op 1.10.2014 door
Op het ROC Tilburg houden ze er niet van om spullen te verspillen en hergebruiken ze de oude verpakkingen van de verbandtrommels gewoon om er ware kunst van te maken.

Monique Mutsaers is docent vormgeving op het ROC in Tilburg en heeft haar studenten de opdracht gegeven om van de lege dozen een locker te maken met als thema: "show us what you got"

De studenten hebben hun de dozen omgetoverd tot echte kunst

Geplaatst in: Nieuws
Geplaatst op 29.9.2014 door
1 x per jaar is het tijd om de BHV'ers in Nederland te eren voor het goede werk dat ze dagelijks verzetten op de werkvloer. 
Maar ook daarbuiten komt het regelmatig voor dat ze te hulp moeten schieten en speciaal daarvoor hebben wij een aantal producten geselecteerd die nu met een flinke korting te verkrijgen zijn.

Zet uw BHV'ers eens in het zonnetje en verras hem of haar met iets wat zeker van pas komt, onderweg of op het werk.
Downloads
Geplaatst in: Nieuws
Geplaatst op 15.7.2014 door
Wij zijn er trots op dat een steentje bij kunnen dragen aan Cedricsrun. en ondersteunen daarmee de stichting van Ouders van verongelukte kinderen. Uiteraard kunnen mensen zich nog steeds inschrijven voor het evenement

Lees meer over het evenement op het blog van Cedricsrun
http://www.cedricsrun.com/blog

Geplaatst in: Nieuws
Geplaatst op 9.7.2014 door
Op 7 juli heeft de Brandweer Antwerpen samen met Vandeputte Medical een proef gedaan met de Quicksave Rescue Belt. De film kunt u hier bekijken.
Geplaatst in: Nieuws
Geplaatst op 9.5.2014 door
Afgelopen weekend is er door kordaat optreden van medewerkers van Camping Laarburg erger leed voorkomen door eerste hulp te verlenen aan een baby die hete koffie in het gezichtje had gekregen.

De camping was gelukkig in het bezit van een aantal Burnshield kompressen die gebruikt kunnen worden om de hitte uit de brandwond te halen en de pijn te verlichten.
Uiteraard is men direct doorgereden naar de huisartsenpost die ze heeft gecomplimenteerd met de handelswijze.

De baby maakt het inmiddels goed en heeft geen blijvende schade overgehouden aan het ongeluk.

Onderschat nooit de gevaren van een brandwond en neem bij twijfel altijd contact op met een arts.
Burnshield is uiteraard te verkrijgen in onze webshop


Geplaatst in: Testimonials
Geplaatst op 8.4.2014 door
Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Een tekenbeet kan oa de ziekte van Lyme veroorzaken. Helaas worden er ieder jaar meer mensen gebeten door een teek. Door het nemen van een aantal simpele voorzorgsmaatregelen kunt u voorkomen dat u wordt gebeten door een teek.

Wilt u weten wat u kunt doen om een tekenbeet te behandelen of te voorkomen? Lees de bijgevoegde flyer.

In onze webshop kunt u terecht voor diverse tekentangen zoals deze:

                  
Teekpincet RVS                                         Teekpincet Kunststof


Er is ook een handige tekenapp beschikbaar voor Android
De app“Tekenbeet” bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit.

Geplaatst in: Nieuws
Geplaatst op 27.2.2014 door
Er worden steeds meer levens gered door de inzet van automatische defibrillatoren, zo blijkt uit onderzoek van het AMC. Er zijn naar schatting 70.000 van die AED's in Nederland, die per week zeker 100 keer worden ingezet.
Interessant filmpje op het RTL Nieuws van woensdag 26 februari.

Op deze manier komt een landelijk dekkend netwerk steeds dichterbij
Geplaatst in: AED
Privacy | Disclaimer/Leveringsvoorwaarden | @ Copyright 2013 Vandeputte Medical All rights reserved